Taxaties

Het taxeren van vastgoed is een zaak voor specialisten.

Als gecertificeerd register taxateur, met een lange ervaring, is het uitvoeren van een taxatie vrijwel dagelijks werk. Waar mogelijk zorgen wij voor een snelle afhandeling van het taxatierapport.

 

LET OP:  de taxatieregels worden regelmatig aangepast en geactualiseerd (ook aan Europese Normen)

1. DEFINITIEF ENERGIELABEL . Zeer belangrijk is het dat U een defintitief Energielabel heeft voor uw woning.

Heeft U nog géén definitief energielabel voor uw woning dan is het raadzaam een dergelijk label zo spoedig mogelijk aan te vragen als U op korte termijn een huis wenst te verkopen (of te verhuren !!!). Een specialist komt Uw woning dan inspecteren en zal (tegen betaling) een rapport opstellen met daarbij het definitief energielabel. 

 2. BOUWTECHNISCHE KEURING

Twijfelt U aan de staat van uw woning op bepaalde onderdelen (lekke ramen, houten kozijnen met achterstallig onderhoud enz.) dan is het raadzaam om voor uw woning een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren.  Bij verkoop (en verhuur) kan dit een verkoopargument zijn, immers de koper weet dan redelijk waar hij aan toe is dan wel U als verkoper kunt wellicht al een aantal (kleine) gebreken laten oplossen.

Label aanvragen en een keuring aanvragen kost natuurlijk geld maar U investeert daarmee wel in een snellere en betere verkoop. 

Beide elementen zijn ook onderdeel van de nieuwe taxatierapportage. 

Een taxatierapport bevat een hoofdstuk over energie en over de bouwtechnische staat van de woning.

Wilt U met SPOED een taxatierapport laten opstellen dan is de aanwezigheid van een definief energielabel en een (recent) bouwtechnisch keuringsrapport welkom. Het tarief voor een taxatie kan hierdoor ook aantrekkelijker gemaakt voor de aanvrager. Scherpe tarieven zijn dan bespreekbaar.

 

Taxatie tarieven

Standaard taxaties: 725,-- incl. BTW. en incl. NWWI validatie (voor standaard eengezinswoning)  . 

Ander type huis / object:  prijzen op afspraak


NWWI-taxaties met verbouwing: 725,-- incl. BTW (m.n. vereist bij aanvraag NHG) en inclusief NWWI validatiekosten en hierover ook weer BTW.

Mocht er een mogelijkheid bestaan tot belangenverstrengeling dan schakelen wij voor U een extern taxatiebureau in, immers als ons kantoor bij de aan- of verkoop betrokken is dan mogen wij niet zelf het object voor u taxeren, dat is helder.

NRVT   TAXATEUR

Gecertificeerd makelaar en taxateur bij de registers NRVT ,  SCVM en het register van het NWWI.

Wilt u meer informatie bel ons of neem contact op via ons contactformulier.

Neem contact met ons op